Informatie voor kinderwerkers seizoen 2020/2021

We hebben een prachtig nieuw thema dit jaar: ‘Blijf dicht bij Mij!’
We zijn Veilig bij Jezus en bij God de Vader. ‘Blijven’ is een werkwoord. Dit geeft al aan dat het ‘dicht bij Jezus blijven’  niet vanzelf gaat. Dit jaar willen we de kinderen zoveel mogelijk leren hoe je dicht bij Jezus en God de Vader kunt blijven.

Na een lange periode mogen we weer starten met de kinderkerk!

Toch zullen er een aantal zaken anders georganiseerd moeten worden. Wat betekent dat voor jou als kinderwerker? We hebben alle informatie voor jou op een rijtje gezet.

 1. Kinderwerkers en tienerhulpen komen door de hoofdingang binnen. In de hal maak je je handen schoon met desinfectiemiddel.
 1. Op deze tafel in de hal ligt een lijst met alle mensen die zich hebben opgegeven voor de kerkdienst en een lijst met alle namen van de kinderwerkers. Kinderwerkers hoeven zich niet op te geven voor de kerkdienst omdat ze werkzaam zijn binnen het kinderwerk. Vink je naam af op de lijst met kinderwerkers. Dit is erg belangrijk en tevens verplicht voor de GGD.
 1. Vervolgens ga je naar je kinderwerklokaal. Je kunt het lokaal klaarmaken voor de kinderen. Zet ook de limonade en de koekjes alvast klaar.

Peuters en groep 1 kunnen de kleine keuken gebruiken.

Groep 2 en 3 & groep 7 en 8 gebruiken de keuken in lokaal 4

Groep 4, 5 en 6 gebruiken de keuken in lokaal 1

 1. Alle kinderen worden door hun ouders afgezet in de lokalen. Hoe de looproutes van de ouders zijn zie je in het volgende filmpje: https://youtu.be/bowcsHkvJYU
 1. Voor de ouders geldt: ‘Een tút en der út’. Kinderen gaan in het lokaal eerst hun handen desinfecteren. Vervolgens krijgen ze hun keycord of badge. Deze liggen klaar voor alle kinderen die op de namenlijst staan. Er liggen ook extra (lege) badges en keycords voor gastkinderen.
 1. Noteer alle kinderen op de BHV lijst. Hier is ook een speciale plek voor de gastkinderen.
 1. Wanneer je spelletjes of wat speelgoed klaarlegt kunnen de kinderen even vrij spelen tot 9:30u. Daarna begin je met de kinderkerk.
 1. Kinderen onder de 18 jaar hoeven geen afstand van elkaar te houden. Probeer als 18-plussers zoveel mogelijk 1,5m afstand te houden.
 1. Zingen is toegestaan.
 1. De kinderkosters lopen rond en zullen zo nu en dan vragen of ze iets kunnen betekenen voor de kinderwerkers. Ook krijgt de leiding van hen een kop koffie/thee.

Probeer het lopen door de gangen zoveel mogelijk te vermijden. De kinderkosters kunnen je helpen bij de taken die er buiten de lokalen moeten gebeuren.

De kinderkosters geven een seintje wanneer het laatste lied in de dienst wordt gezongen. Jullie kunnen in de kinderkerk dan afronden met gebed en opruimen met de kinderen.

 1. Alle kinderen worden door hun ouders weer opgehaald. De ouders lopen de route nu in omgekeerde volgorde

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via kinderwerk@nehemiadokkum.nl