Thema Gezinstijd

Eitje! Kwetsbaar en Krachtig.

Juist op die momenten dat we zwak en kwetsbaar zijn kan God door ons heen werken en ons helpen: onze grote, machtige, sterke God! Hoe krachtig is dat?!

Je vindt het hier.

God is bij jou.

Wat een troost om dat te mogen weten! Helemaal wanneer we misschien onrustig worden van alle dingen die anders gaan dan gewoon.

Er zijn zoveel mensen die geen troost vinden bij God omdat ze Hem niet kennen. Wij mogen, als kinderen van God, Zijn licht laten schijnen bij alles wat we doen. Zodat de mensen zien dat God goed is. Hier een paar mooie ideeën:

Knutsel een grote, vrolijke regenboog. Plak er ook wat wolken bij. Schrijf in de wolken bijvoorbeeld: Een boog in de wolken. Teken van trouw. Zorg voor elkaar. God zorgt voor jou! Hang deze voor het raam zodat iedereen het kan zien. Of maak er een mooie kaart van en stuur het op naar iemand die het goed kan gebruiken.

Geef een Bijbel weg.

Via deze link kun je mensen bemoedigen door gratis een (kinder-)Bijbel weg te geven! Je kunt kiezen uit 3 prachtige (kinder-)Bijbels! Maak iemand blij die Jezus nog niet kent ☺.

Nog meer manieren om toe te leven naar Pasen?

Kijk op de website van Bijbel Basics naar het programma waar we in de kinderkerk mee gestart zijn. Bijbel Basics heeft een programma gemaakt speciaal voor kinderen thuis! Erg leuk om iedere dag even kort of op de zondag wat langer mee aan de slag te gaan. Je kunt gratis een account aanmaken. Klik hier voor het programma.

Kijk eens op de Pinterest pagina van ‘Geefmaardoor’. Je kunt op Pinterest een gratis account aanmaken. Op het bord Pasen vind je filmpjes, knutsels, spelletjes en nog veel meer leuke ideeën om met de kinderen te doen.

Wist je dat je iedere dag kunt genieten van de ‘Henkie Show’? Elke dag van maandag tot vrijdag een nieuwe video van Henkie met een vertelling van een Bijbelverhaal. Je krijgt ook allemaal ideeën die je zelf thuis kunt doen en je kan lekker meezingen met de YouTube liedjes! Je vindt de ‘Henkie Show’ hier.

Ook de Bethel in Drachten heeft door de week een dagelijks kinderprogramma. Dit heet Colorkids. Je vindt het hier.

Wil je meer tips voor geloofs(opvoeding) en thuisonderwijs, vanaf volgende week deel ik dagelijks nieuwe dingen op de facebookpagina van geefmaardoor.