Vliegles voor eieren

Tijdens de vorige gezinsmomenten hebben we geleerd dat:

  • we kracht krijgen van God op momenten dat we zwak zijn
  • dat Jezus zijn doel volgt, zelfs wanneer dit erg moeilijk is. En dat Hij ons wil helpen om de goede keuzes te maken. Zelfs wanneer dit moeilijk is.

In het gezinsmoment ‘vliegles voor eieren’ leren we dat voor God niets onmogelijk is. Je vindt het hier.

DIY – bemoedigingsslinger:

Maak deze vrolijke slinger voor een dierbare die je niet kunt ontmoeten. De fotootjes maken het persoonlijk. Als je mee hebt gedaan aan de Nehemia Challenge kun je deze foto’s mooi gebruiken!

Plak de foto’s op driehoeken van stevig karton en rijg ze aan een touw of lint. Je kunt ook nog op elk vlaggetje een groot woord plakken zodat er een bemoedigende zin op de vlaggenlijn te lezen is.

Opstandingsbroodjes.

Wat zijn opstandingsbroodjes? Je koopt bladerdeeg of croissantdeeg. Daarop leg je een marshmallow, en je strooit er wat kaneel en/of suiker overheen. Vervolgens maak je het deeg heel(!!) goed dicht, er mag geen enkel gaatje meer zijn. Terwijl je bezig bent met de marshmallow, vertel je over de Here Jezus. En wanneer je de kaneel en suiker over de marshmallow strooit, vertel je over zijn lichaam dat werd gebalsemd en begraven. Maar toen de vrouwen en de leerlingen gingen kijken, een paar dagen later, was het graf…. leeg. Bak de broodjes 10-15 minuten in de oven en zie wat er is gebeurd… de broodjes zijn…. leeg!

Vier Pasen, want Jezus is niet in het graf; Hij leeft!

Klik hier voor de link hoe je opstandingsbroodjes moet maken.

Virtuele rondwandeling in het Rijksmuseum:

Je kunt in het Paasweekend gewoon genieten van de kunst in het Rijksmuseum! Ontdek de meesterwerken en luister naar prachtige verhalen. Ook zijn er voor de kinderen nog allemaal extra creatieve opdrachten speciaal voor Pasen. Genoeg te beleven dus! Klik hier voor ‘Online Rijksmuseum voor families’.