De Kids Place van zondag 21 juni gaat over Jona 4. Jona zoekt een plekje buiten de stad Nineve. Hij kijkt toe wat God gaat doen. God laat zelfs een wonderboom groeien zodat Jona lekker in de schaduw kan zitten. Maar het loopt allemaal niet zoals Jona het graag zou willen…

Vorige week ging de Kids Place over het geduld en de liefde van onze Hemelse Vader: God is een God van herkansingen. Wij mogen iedere keer opnieuw beginnen.

God ziet het berouw van de inwoners van Nineve en geeft hen een tweede kans. Hij vernietigt de stad niet. De inwoners mogen blijven leven.

Weet jij waarom Jona hier boos over wordt?

Is Jona nu voor niks helemaal naar Nineve gereisd?

Zou Jona er iets van geleerd hebben denk je?

Jona heeft alle mensen in de stad gewaarschuwd. God had dit van hem gevraagd. Toen Jona klaar was met zijn opdracht ging hij een plekje zoeken buiten de stad.

In Nineve kan het heel erg warm worden. Jona heeft ook last van de hitte. Dan doet God iets heel bijzonders! Er groeit een boom. Hij groeit wonderlijk snel! Jona kan nu lekker in de schaduw van de boom gaan zitten. Hij wordt er helemaal vrolijk van.

Op deze website vind je een hele leuke knutsel voor het maken van zo’n wonderboom. Je kunt hem echt laten ‘groeien’!

Heb jij wel eens iets gekregen waar je heel erg blij van werd?

En heb je ook wel eens meegemaakt dat je een cadeau kreeg wat heel snel kapot ging? Wat misschien zelfs terug moest naar de winkel?

Lees het verhaal van Jona 4 uit de Bijbel.

Jona krijgt van God een boom zodat hij lekker in de schaduw kan zitten. Wat is hij er blij mee! Het voelde voor Jona als een cadeautje. Een dag later komt die worm… en de boom gaat dood! Jona is woest!

Wat vind je van Jona zijn gedrag? 

Wat vind je van God zijn reactie?

Wat zou Jona geleerd hebben denk je?

Wat kan dit verhaal jou leren?

We hebben in de afgelopen weken het hele boek van Jona doorgelezen. Kun je in het kort ook vertellen wat Jona allemaal beleefd heeft?

Er is een bordspel van Jona wat je mooi kunt spelen met je gezin. Zo beleef je het hele verhaal nog eens opnieuw.