Thema: Redding

Voor de jongsten:

Heb jij ook wel eens een mopperdag? Jona wel!

Hier zie je een filmpje van Kikker die boos is. Hoe kun je een mopperdag veranderen? Ook zo mogen we steeds meer op Jezus gaan lijken.

Jona wist dat hij niet had geluisterd naar God. Hij was ongehoorzaam. Toen liet God het heel erg stormen. Zo vertelde God aan Jona dat hij niet langer weg moest varen, maar terug moest gaan.

Om iedereen aan boord te redden zei Jona dat de mannen hem overboord mochten gooien. Zo: “plons!” de zee in! Toen Jona in de zee lag hield de storm op en werd de zee weer rustig. God redt de mannen aan boord. Maar God redt ook Jona! Weet jij hoe?

God stuurde een grote vis naar Jona. Deze vis slikte Jona in één slok naar binnen! Toen zat Jona in de buik van de grote vis.

Weet je dat je heel leuk een grote vis kunt maken van een tafeltje of een kleine tent? Knip een paar grote ogen en wat tanden en een staart en klaar is je vis. Nu kun je een beetje voelen hoe het is om als Jona in de buik van een vis te zitten!

Bij Jona was er geen lekkere picknick in de buik van de vis, maar dat kan jij natuurlijk wel doen!

Voor de oudere kinderen:

Hoe zit dat met jou? Heb jij redding nodig of niet?

Ben jij een goed mens?

Tip: Kijk dit filmpje en kom erachter!

In het kindermoment van 17 mei wordt kort uitgelegd dat je iets van Jezus ‘ziet’ in het verhaal van Jona. Kun jij vertellen op welke manier?

Lijken op Jezus

Wanneer je van Jezus houdt en weet dat Hij je Redder is, ga je ook steeds een beetje meer op Hem lijken. God wil graag dat we steeds meer op Jezus gaan lijken.

Ken je het woord imiteren? Dat betekent: doen wat iemand anders doet.

Je kunt hier een leuke doe-opdracht bij doen:

Kleien op gevoel – doe een voorwerp in een doos; laat iemand het voorwerp voelen, geef diegene een klomp klei en probeer vervolgens om het voorwerp precies na te maken met klei.

Een exact kopie maken van iets wat je niet gezien hebt, is niet makkelijk. Jezus imiteren is ook niet makkelijk, maar wel mogelijk, als je Jezus kent en je zou weten wat hij in elke situatie zou doen.

Hoe zou je Jezus beter kunnen leren kennen?

Nog een andere leuke activiteit die alles te maken heeft met imiteren:
Iemand uit je gezin moet een beroemde persoon imiteren. De rest moet raden wie het is. Je kunt dit spel ook spelen met bijbelpersonen

Lees: Fillipenzen 2:5-11,13 en Efeze 5:1-2

Bespreek met elkaar hoe je steeds meer op Jezus kunt gaan lijken.