Kids Place

Vanaf de uitbraak van ‘Corona’ vind je op Kidsplace  activiteiten en materialen geschikt voor peuters t/m 12 jarigen: verhalen, filmpjes, knutsels, spelletjes en gespreksvragen.  De activiteiten passen bij de preek van de online dienst op diezelfde zondag.

2020/2021 Een nieuw seizoen, met als thema: ‘Blijf dicht bij Mij!’

Het is onzeker wanneer we in de kerk weer mogen genieten van onze kinderen. We missen hun blijdschap en enthousiasme. Maar wat missen we het ook om met hun in gesprek te gaan over de geweldige dingen van onze hemelse Vader! Het is zo rijk om de verhalen uit de Bijbel te vertellen, hierover te praten, samen te zingen en plezier te maken met elkaar!

Dat deze deur van de kinderkerk momenteel nog dicht is betekent niet dat dit meest belangrijke werk niet door kan gaan. 

Geloofsopvoeding is in de eerste instantie een taak van de ouders. Nu snappen we best dat ouders het druk hebben en dat het lastig is om tijd vrij te maken voor geloofsopvoeding. Het ontbreekt ouders vaak aan tijd, ideeën en inspiratie. Juist bij deze dingen hopen we veel ouders te kunnen helpen!

Gezinsmomenten Hemelvaart en Pinksteren

Vanuit het kinderwerk bieden we met Hemelvaart en Pinksteren gezinsmomenten aan met als doel: Genieten van je gezin en de prachtige lessen uit Gods Woord voor ons dagelijks leven. Het speelse en afwisselende programma is bedoeld voor kinderen in de Basisschoolleeftijd. Je kunt kiezen wat bij je gezin past zodat je er met z’n allen plezier aan beleeft.

Gods zegen en alvast een hele fijne Hemelvaartsdag toegewenst!


Hemelvaarts gezins dag

Pinksteren in je gezin

Wat is ‘Thuiskerk’?

Een concept die je kunt toepassen binnen alle gezinnen met kinderen van 0 jaar t/m de tienerleeftijd. De opbouw bestaat uit onderdelen van de ‘Thuiskerk’ d.m.v. vlaggetjes die je aan een lijn kunt hangen. Je kunt als gezin (de kinderen kunnen dit ook zélf) kiezen welke onderdelen je wilt gaan gebruiken voor je ‘Thuiskerk’. Voor gezinnen met jonge kinderen kun je kiezen voor 3 of 4 onderdelen. Zijn je kinderen erg enthousiast of al wat ouder, dan kun je de slinger langer maken.

Per onderdeel vind je 6 ideeën die je kunnen helpen bij het bedenken van een inhoud. Dit scheelt veel voorbereidingstijd waardoor je ‘Thuiskerk’ makkelijker kunt vormgeven. Zelfs als je een keer helemaal geen tijd hebt om iets voor te bereiden kun je aan de hand van de slinger een spontane ‘Thuiskerk’ vieren waarbij je ter plekke samen met de kinderen bedenkt wat jullie als gezin leuk vinden. 

Thuiskerk kun je houden op een moment dat het jullie uitkomt als gezin. Het hoeft natuurlijk niet perse op zondagochtend te zijn. Het is ook heel waardevol wanneer de oudere kinderen samen met hun ouders naar een online dienst kijken. Thuiskerk is echt op het niveau van de kinderen. De online dienst is vaak meer gericht op de volwassenen en tieners. Je hoeft niet te kiezen…

Kortom, Thuiskerk is:

Afwisselend, passend bij je gezin, speels en het grootste voordeel: door de eigen inbreng van de kinderen heb je de kinderen extra gemotiveerd!

Bid voordat je bezig gaat met het voorbereiden van een ‘Thuiskerk’ om Gods leiding. God wil niets liever dan verbindend werken binnen gezinnen en zal zeker in jullie midden aanwezig zijn. Gods zegen toegewenst!

thuiskerk voorkant

Klik op de afbeelding om het document met de slinger-vlaggetjes te openen.

ideeën thuiskerk voorkant

Klik op de afbeelding om het document met de ideeën voor de thuiskerk te openen.

TIP:

Nodig vriendjes, vriendinnetjes, buurtkinderen of andere kinderen uit de kerk voor jouw ‘Thuiskerk’ uit. Op deze manier kun je ook zaadjes van geloof uitdelen aan andere kinderen. Het geloof is kostbaar: Geef maar door! 

TIP:

Maak een leuke foto wanneer je bezig bent met de ‘Thuiskerk’. Dan plaatsen we de foto’s op onze website!